PASTIRMALI KAŞARLI OMLET


pastırmalı omlet5Kahvaltı ve brunchlarımızın en lezzetli çeşitlerinden bir tanesi omlet… Pek çok malzemeyle yapabileceğiniz omleti bu sefer pastırmalı ve kaşarlı yapmayı tercih ettim.  Keyifle pişirmeniz dileğiyle…

Malzemeler (2 Kişilik)

  • 4 adet yumurta
  • 10 dilim pastırma
  • 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı

Ben omlette kullandığım pastırmayı çemensiz olanlardan seçtim. Siz dilediğinizi kullanabilir, pastırma yerine salam veya jambonla da yapabilirsiniz. Ayrıca kişi başına 2 adet yumurta ile yapacağınız omletin miktarını dilediğiniz kadar azaltıp çoğaltabilirsiniz. Tabi kişi sayısı arttıkça kullanacağınız tavanın da boyunu büyütmeyi unutmayın. Tava demişken, bu omlet için mutlaka yapışmayan bir tava kullanmanız gerekiyor. Yapılışı şöyle; tavaya tereyağının yarısını koyun ve pastırmaları biraz pişirerek bir kenara ayırın. Yumurtaları bir kaseye kırın ve iyice çırpın. Kalan tereyağını tavaya koyun ve tavanın her tarafında gezdirerek eritin. Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün ve iyice yayılmasını sağlayın. Tavanızın ağzına bir kapak örtün.

  pastırmalı omlet14 pastırmalı omlet13 pastırmalı omlet19

 pastırmalı omlet17 pastırmalı omlet16 pastırmalı omlet15

Yumurtalar pişince yumurtanın yarısına pastırma ve kaşarı dizin ve bir spatula yardımıyla yumurtayı ortasından pastırma ve kaşarların üstüne doğru katlayın.

pastırmalı omlet12 pastırmalı omlet11 pastırmalı omlet10

pastırmalı omlet9 pastırmalı omlet8 pastırmalı omlet7

Her iki tarafı da kızardıktan ve kaşar eridikten sonra sıcak sıcak servis yapın.

pastırmalı omlet6

Afiyet Olsun 🙂

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.