KEÇİ PEYNİRLİ SOĞANLI PENNE


Bu tarif elinde büyüdüğüm Berdan Teyzemden… Annemle babamın kardeşten öte can dostları Hasan Amcam ve Berdan Teyzem… Küçüklüğümden beri ikinci annem ve babam, nikah şahitlerim, yüz güldürenlerim onlar benim… Adana, Mersin, Ankara üçgeninde buluşmak, görüşmek ve birarada olmak için sürekli bir trafik var onlar ve bizim aramızda 🙂  Tabi ki yine anlatılacak pek çok anı verilecek güzel tarifler var… İşte Berduşumun makarna tarifi… Kolay ve çok lezzetli bir tarif… Soğan ve nane makarnaya bu kadar mı yakışır? Bir de güzel bir peynir eklerseniz… Müthiş… Keyifle pişirmeniz dileğiyle…

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 orta boy Domates
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 küçük kalıp keçi beyaz peyniri
  • 1/4 bardak (cup) zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • kuru nane
  • Makarna -250 gr (tercihen Penne-kalem veya Fussili-burgu)

Yapılışı

Ben bu tarif için tam buğday unundan yapılmış penne-kalem makarna kullanmayı tercih ettim. Tam buğday olanların tadını normal makarnalardan daha çok seviyoruz. Hem de daha sağlıklı… Siz dilediğiniz makarna çeşiti ile yapabilirsiniz tabi ki… Daha öncede olduğu gibi makarna ve sosunu aynı anda pişirdim. Bu şekilde olduğunda makarnanın haşlama suyundan kolayca  sosa ekleyebiliyor ve de makarna pişer pişmez sıcakken sosa ekleyebiliyoruz.

  

   

Soğanları soyun ve  normalden biraz daha iri küpler şeklinde doğrayın. Domatesi rendeleyin. Peynirleri küçük küpler şeklinde doğrayın veya rendeleyin. Makarnalarınızı haşlamak için suyu tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Bir başka tencereye zeytinyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek ısıtın. Soğanları ekleyin. Kaynayan suya biraz tu zatın ve makarnalaı ekleyin. Soğanları pembeleşinceye kadar iyice soteleyin. Salçayı ekleyin biraz çevirdikten sonra rendelenmiş domatesi ekleyin. Haşlanmakta olan makarnanın suyundan bir kepçe kadar sosa ekleyin ve kaynamaya bırakın.

  

Sos suyu çekip soğanlar hafif yumuşayınca nane ve karabiber ekleyin. Sosunuz çok koyu olduysa makarnanın suyundan biraz daha ekleyin. Peynirlerinizi sosa ekleyin ve bir-iki kez çevirdikten sonra al dente kıvamında haşlanmış olan makarnalarınızı süzerek sosa ekleyin ve karıştırın. Makarnalar sosa iyice karışıp hafif sosu çekene kadar çevirin ve ocaktan alarak servis yapın.

Afiyet olsun 🙂

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.